Ugens opskrift - sommertilbehør midt i efteråret
I ved hvad mandag betyder.
Ugens opskrift. I denne uge vil det være et tilbehør, som man kan lave til
mange kødretter, og som mange laver om sommeren, nemlig kold kartoffelsalat. Men selvom det for det meste er en sommerret, synes jeg sagtens, at man kan lave den om efteråret.
Jeg laver næsten altid min
kolde kartoffelsalat selv, da jeg synes den smager bedst, der er ikke så meget
dressing i, som i dem man køber, og så kan man altid tilsætte det, som man har
lyst til, alt efter årstiden.
Da jeg var i min lokale Rema
1000 forleden, så jeg i deres ”Stop madspild” montre, at de havde K-Salats
dressing til kartoffelsalat. Jeg plejer altid at lave salaten selv, med mayonnaise
og creme fraiche, men jeg måtte selvfølgelig prøve denne, og se om jeg kunne smage
forskel.
Samme aften kogte jeg kartofler, skrællede og hakkede løg, og fik
blandet den kolde kartoffelsalat sammen. Denne aften fik vi koteletter til, men
alt fra frikadeller, bøf og andre kødretter passer helt fint.
Jeg valgte ikke at komme andet end kartofler og løg i, da jeg
ville smage dressingen, så jeg skulle kunne smage forskel. Jeg må indrømme, at jeg ikke er så overvild med smagen af eddike i dressingen. Men resten af
familien synes den smagte godt, så jeg må overgive mig. Dog skal det lige lyde
at familien bestemt kan lide min egen bedre, men K-Salats dressing til kold
kartoffelsalat, er bestemt et godt alternativ til en travl dag. Dog skal det
lige siges, at det ikke tager mere end 3 minutter at blande sin egen dressing.
Jeg synes ikke, at I skal snydes for min egen opskrift til kold kartoffelsalat,
så den kommer her. Jeg vil lige give et godt råd, nemlig at hvis man laver en
ret med kartofler og sovs dagen inden, så skræl lidt ekstra kartofler, og
bruge resterne til kartoffelsalat dagen efter. Retten bliver nemlig bedst, hvis de kogte
kartofler er helt kolde.
Jeg har lavet kold kartoffelsalat rigtig mange gange, så jeg har
desværre ikke en rigtig opskrift, da jeg altid føler mig frem, men jeg håber, at I
kan få inspiration alligevel.
Kold kartoffelsalat:
Kogte kartofler (gerne rester fra dagen før)
1 lille løg (måske rødløg)
Lige dele mayonnaise og creme fraiche (18%)
Salt og peber
Dressingen røres sammen med mayonnaise og creme fraiche. Smag til
undervejs. Tilsæt salt og peber. Det hakkede løg tilsættes og røres rundt. Hvis
man vil have krydderurter eller andre grøntsager i, kan man se nedenfor, hvor
jeg har sat mine erfaringer ind med gode tips. Kartoflerne tilsættes til sidst,
og den kolde kartoffelsalat er færdig. Sæt den evt. på køl, mens resten af
retten tilberedes.
Kartoffelsalaten kan altid piftes op med enten ærter, purløg,
dild, radiser, karry, og bladselleri. Jeg har prøvet alle delene og tingene kan
sagtens blandes. Dog er min erfaring, at hvis man tilsætter løg, så er det bedst
med dild, og hvis man tilsætter bladselleri, bliver det godt med purløg. Hvis
man tilsætter purløg og løg kommer begge smage ikke rigtig frem, hvilket er
ærgerligt. Jeg har nederst indsat et par billeder, hvor man ser hvordan jeg har
blandet min kartoffelsalat. Velbekomme
Kommentarer
Send en kommentar