Blomme-æblekage
Som jeg afsluttede mit seneste blogindlæg med, gik jeg samme dag i gang med at forvandle mine meget modne blommer og æbler i frugtskålen, til en lækker dessert.
Selvom jeg de andre mandage har uddelt mine opskrifter på sund mad, vælger jeg i dag at dele en dessert med jer, da man også skal huske at forkæle sig selv. Og det gøres bedst nogle gange med en lækker kage.
Jeg kogte blommer og æbler til en dejlig frugtgrød, som sagtens kunne spises med mælk på, eller være kommet på en havregrød, og spises sådan. Jeg valgte bare at gå endnu længere med grøden, da jeg manglede en lækker kage, at forkæle min familie med.
Blommerne blev skåret i stykker og stenen fjernet. Æblerne blev skrællet, kernehuset fjernet, og skåret i tern. Alt dette blev gjort om formiddagen, og kogt godt ud, og afkølet, hvor kagen først blev bagt om aftenen.
Grøden kan laves alt efter hvor meget frugt mad har, og hvor sød man synes den skal være. Jeg valgte at bruge lidt vaniljesukker, men almindelig sukker, eller rørsukker kan også bruges. Jeg valgte ikke at søde grøden for meget, da jeg vidste at den skulle i en lidt sød kagedej.
Blomme-æblegrød:
4 blommer
3 æbler
2 tsk. vaniljesukker
Blommer og æbler skæres i tern, og koges med en lille smule vand i bunden, så gryden ikke koger tør. Men kom ikke for meget vand i, da sukkeret og frugten danner meget vand. Vaniljesukker tilsættes og smages til til sidst.
Jeg valgte ikke at lade æblerne koge helt ud, da de skulle i kagen senere. Men hvis man vil have en grød uden frugtstykker, kan man evt. blende grøden med en stavblender.
Blomme-æblekage:
150 g margarine
150 g sukker
3 æg
150 g mel
Margarinen piskes sammen med sukker med en el-pisker. Æggene tilsættes et ad gangen, hvor der piskes ca. 1 minut efter hvert æg. Tilsæt melet og pisk igen.
Dejen hældes i en sandkageform tilsat bagepapir. Jeg valgte at tilsætte lidt af dejen i bunden, for derefter at tilsætte noget frugtgrød, og så dej igen. Husk ikke at fyld formen mere end 3/4. Normalt bliver en kage med frugt i mere blød og vandet, så tilsæt ikke for meget frugt.
Kagen bages ved 175 grader i 1 time. Tjek med en kødnål når timen er gået. Hænger der dej på kødnålen, er kagen ikke færdig. Kagen afkøles.
Mængden af dej passer til én sandkageform. Men mængden af frugtgrød passer til lidt mere end to kager, men kagerne er hurtig spist, så jeg valgte at lave to kager. Alligevel blev der lidt frugtgrød tilbage, som kan spises til morgenmad på en portion havregrød. Eller frugtgrød med mælk.
Jeg valgte at piske noget flødeskum, og tilsatte noget af frugtgrøden i skummet, så den blev flot lyserød. Kagen, frugten og flødeskummet gav et godt match, som jeg bestemt kan anbefale. Jeg håber, at I er blevet inspireret af ugens opskrift, selvom det blev lidt usundt. Husk at forkæl dig selv und dig lidt nydelse i hverdagen. Velbekomme.
Kommentarer
Send en kommentar