Nemme fiskefrikadeller
I anledning af mandagen, skal der selvfølgelig en opskrift her på bloggen. De sidste to mandage, har det jo været vegetariske opskrifter, hvilket det ikke helt bliver i dag. Det bliver en opskrift med fisk, som det jo også er vigtigt at få rigeligt af. Fisk er fyldt med gode vitaminer og mineraler, især D-vitamin, som de fleste af os ikke får nok af.
Det kan være svært at huske at få spist nok fisk. De fleste giver begrundelsen, at de ikke kan lide fisk, eller at benene i fisken kan være et problem. Fiskeben bliver dog ikke et problem i denne nemme og lækre ret. Disse fiskefrikadeller er nemlig lavet med tun og torskerogn på dåse. Dette gør det rigtig nemt, og opskriften er hurtig, så den passer til en travl hverdag. Og det er ovenikøbet så nemt, når man bare skal tømme nogle dåser eller bøtter, at selv børnene kan være med.
Jeg fik lavet de lækre fiskefrikadeller i går, hvor vi fik pommes frites og remoulade til. Resterne blev spist i dag til middag på et stykke rugbrød. Frikadellerne kan enten være varme eller kolde, og giver hver sin smag. Da frikadellerne var varme, synes jeg, at de gav en god smag af tun, men da de blev kolde, smagte de faktisk, som om de var lavet af et stykke frisk torsk. Ved at resterne kan spises kolde, giver det et godt resultat, at få frikadellerne med i madpakken.
Husk, at vi skal spise fisk to gange om dagen, og ved denne opskrift, kan man jo lave rigeligt og evt. fryse dem ned, så der er til en nem madpakke på en travl dag.
Nemme fiskefrikadeller:
2 dåser tun
2 dåser torskerogn
2 løg - revet eller kørt i en minihakker (evt. sammen med hvidløget)
2 fed hvidløg
2 æg
4 spsk. hvedemel
4 spsk. citronsaft
1 tsk. salt
Peber
Fedtstof til stegning
Mos tun og torskerogn med en gaffel, og rør det sammen med løg, hvidløg, æg, citronsaft, salt og peber. Farsen samles med hvedemelet.
Mængden af melet kan variere alt efter, om det er tun i vand eller olie, hvor drænet det er, og hvor store æg der bruges. Så der skal sikkert bruges mere hvedemel, end der står her i opskriften.
Form frikadellerne med en ske, hjælp evt. med en hånd, da frikadellerne hurtigt kan blive porøse. Læg dem på en varm pande med smeltet fedtstof, hvor de steges gyldne og sprøde.
Antallet af denne opskrift giver cirka to pander-fulde af fiskefrikadeller.
Jeg håber, at I fik lidt inspiration til en lækker aftensmad, fyldt med vitaminer. Velbekomme.
Kommentarer
Send en kommentar