Indisk inspireret blomkålscurry
Som jeg skrev i sidste uge, har jeg valgt, at holde en dag i ugen, som er vegetarisk. Det skete selvfølgelig også i sidste uge, hvor jeg måtte prøve denne ret af.
Retten blev rigtig lækker, og fik den indiske smag frem, som jeg elsker. Dog synes jeg, at den lidt manglede den runde smag. Den smag som kommer frem med kødet, f.eks. en kyllinge bouillon. Men retten var god, dog kunne man godt supplere blomkålen med lidt andre grøntsager, f.eks. gulerødder, pastinak, squash eller aubergine. Blomkålen er ret hård for maven, hvis man ikke er vant til at spise kål. Det kan jeg dog anbefale, at man vender ens krop til, da kål er rigtig godt for vores krop.
Jeg må indrømme, at jeg i denne ret savnede lidt kød, og jeg kunne sagtens tænke, at nogle stykker kyllingebrystfilet, ville have smagt vidunderligt i denne ret. Så hvis man er lidt betænksom med alt det der vegetar, så prop lidt kylling i retten.
Blomkålscurry:
1 rødløg
3 fed hvidløg
1 tsk. karry
2 tsk. garam masala
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt gurkemeje
1 dl røde linser
3 dl grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
1 dåse hakkede tomater
1 blomkål
Olie
Salt & peber
Krydderierne varmes op på en pande.
Hvis man har en stor pande med låg er denne at foretrække, da man så kan bruge den under hele madlavningen. Jeg havde dog ikke sådan én, så efter krydderierne er varmet op, hældte jeg det i en gryde med olie sammen med rødløg og hvidløg. Dette steges et par minutter, hvorefter røde linser, kokosmælk, hakkede tomater og grøntsagsbouillonen tilsættes. Dette simre i 20 minutter.
Blomkålen tilsættes, og koges med 10-15 minutter, alt efter hvor store buketter blomkålen er skåret i. Retten er nu færdig, og kan nydes med ris, eller hvis man vil gå all-in på det indiske, så med ris, hjemmebagte fladbrød (paratha) og en mynte-yoghurt.
Det skal siges, at jeg kun har prøvet opskriften af én gang. Men næste gang jeg laver den, vil jeg kun komme et halvt blomkål i, og så tern af 2 gulerødder, 1 pastinak og ½ squash, så bliver curryen lidt rustik, og vil få mere smag. Og måske lidt ærter. Mums og velbekomme.
Kommentarer
Send en kommentar