Gå videre til hovedindholdet

Indisk inspireret blomkålscurry

 

Som jeg skrev i sidste uge, har jeg valgt, at holde en dag i ugen, som er vegetarisk. Det skete selvfølgelig også i sidste uge, hvor jeg måtte prøve denne ret af.

Retten blev rigtig lækker, og fik den indiske smag frem, som jeg elsker. Dog synes jeg, at den lidt manglede den runde smag. Den smag som kommer frem med kødet, f.eks. en kyllinge bouillon. Men retten var god, dog kunne man godt supplere blomkålen med lidt andre grøntsager, f.eks. gulerødder, pastinak, squash eller aubergine. Blomkålen er ret hård for maven, hvis man ikke er vant til at spise kål. Det kan jeg dog anbefale, at man vender ens krop til, da kål er rigtig godt for vores krop.

Jeg må indrømme, at jeg i denne ret savnede lidt kød, og jeg kunne sagtens tænke, at nogle stykker kyllingebrystfilet, ville have smagt vidunderligt i denne ret. Så hvis man er lidt betænksom med alt det der vegetar, så prop lidt kylling i retten.



Blomkålscurry:
1 rødløg
3 fed hvidløg
1 tsk. karry
2 tsk. garam masala
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt gurkemeje
1 dl røde linser
3 dl grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
1 dåse hakkede tomater
1 blomkål
Olie
Salt & peber

Krydderierne varmes op på en pande.
Hvis man har en stor pande med låg er denne at foretrække, da man så kan bruge den under hele madlavningen. Jeg havde dog ikke sådan én, så efter krydderierne er varmet op, hældte jeg det i en gryde med olie sammen med rødløg og hvidløg. Dette steges et par minutter, hvorefter røde linser, kokosmælk, hakkede tomater og grøntsagsbouillonen tilsættes. Dette simre i 20 minutter.
Blomkålen tilsættes, og koges med 10-15 minutter, alt efter hvor store buketter blomkålen er skåret i. Retten er nu færdig, og kan nydes med ris, eller hvis man vil gå all-in på det indiske, så med ris, hjemmebagte fladbrød (paratha) og en mynte-yoghurt.


Det skal siges, at jeg kun har prøvet opskriften af én gang. Men næste gang jeg laver den, vil jeg kun komme et halvt blomkål i, og så tern af 2 gulerødder, 1 pastinak og ½ squash, så bliver curryen lidt rustik, og vil få mere smag. Og måske lidt ærter. Mums og velbekomme.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Jagten på Judaskoden Reklame - Jeg har fået bogen "Jagten på Judaskoden" til anmeldelse af forlaget Forfatterskabet . Bogen er skrevet af forfatterparret Krøjgaard & Jensby (Anne Krøjgaard og Louise Jensby). Bogen, som bliver kaldt et Helena Holm-mysterium, er virkelig et mysterium fra start til slut. "Jagten på Judaskoden" handler om Helena Holm, som er arkæolog, og er sat på en stor sag, sammen med alle de andre kanoner i branchen. Men der går ikke længe før et mord bliver begået. Helena bliver sendt videre til Israel, og vi som læsere kommer helt ned i den historiske, religiøse og arkæologiske fortælling om vores fortid. Flere mord bliver begået, og Helena må rejse til flere fantastiske steder for at kæmpe for sit liv, for hvem vil slå ihjel for at finde den hemmelige skat? Og hvad er den hemmelige skat? Vi kommer ned under jorden i hemmelige huler, ind på kendte museer for at se på glemte stentavler, samt ind i de trygge rammer, da Helena møder sikkerhedsvag
I sorgens hus Reklame - Jeg har fået bogen “I sorgens hus” tilsendt til anmeldelse af forfatter Louise Winther. Bogen er udgivet gennem forlaget Forfatterskabet . Jeg bliver altid så glad og overrasket over at blive tilbudt bøger til anmeldelse, for udover at jeg elsker at læse, så elsker jeg også at give mine holdninger videre, både her på bloggen, men også på mine sociale medier. Bogen “I sorgens hus” er en samling af digte som Louise har skrevet til hendes mor, som hun mistede sidste år (2023).  Digtene bærer præg af selvfølgelig sorg, men også savn, og de ord som vi kan relatere til ved sorg og savn beskriver Louise så poetisk. Vi kan alle relatere til sorgen, også selvom vi måske ikke har mistet vores mor. Det er ikke første gang Louise Winther skriver om sorg. Hun har tidligere udgivet to bøger om sorg, og det er virkelig ikke alle som kan sætte ord på sorg, men det kan Louise Winther. Digtene handler alle om savn og sorg, som tidligere beskrevet, men vores mor kan betyde så mege
Boganmeldelse af Halløj på Christiansborg Reklame/anmelder-eksemplar: Jeg har fået bogen "Halløj på Christiansborg" til anmeldelse fra forlaget Forfatterskabet, hvilket har været et spændende bekendtskab, men det kommer jeg tilbage til om lidt. "Halløj på Christiansborg", skrevet af Morten og Søren Ellemose, forlaget Forfatterskabet.dk . Bogen "Halløj på Christiansborg" er en satirisk bog, som handler, som også titlen lyder, på Christiansborg, altså er det en politisk satire.  Jeg er ret vild med politisk satire, da man skal være vågen, og virkelig følge med, når man læser den. Det er ikke den en slags bog, hvor man kan slappe af helt på samme måde, som man kan med andre bøger. Men det er også derfor, at jeg er vild med satire. Vi er vant til satire i tv-programmer samt i tegneserier eller billedbøger, men jeg synes det er for sjældent, at vi møder en roman som underholder os med satire, for underholdning er der massere af i denne bog, i hvert fald hvis ma