Ugens opskrift - kyllingefrikadeller
Det er som bekendt blevet mandag, og det betyder jo ugens opskrift.
Jeg må indrømme, at jeg den seneste uge ikke har udfordret mig selv så meget i køkkenet, som jeg plejer, men jeg har dog prøvet én ny opskrift, og det var på kyllingefrikadeller.
Jeg har prøvet at lave kyllingefrikadeller en del gange, og hver gang er de blevet ret almindelige. Det vil sige, at de plejer at smage som almindelige frikadeller, og jeg manglede en måde at pifte dem lidt op på. Jeg var så heldig at have fået en opskrift anbefalet, så den skulle selvfølgelig prøves af.
Opskriften og resultatet var en stor succes! Jeg var hel vild med smagen, og resterne blev både brugt til rugbrødsmadder og som en restemad på panden sammen med brasede kartofler. Og alle tre retter blev rigtig godt.
Kyllingefrikadeller:
450 g hakket kyllingekød
1 mellemstort løg i tern
1 æg
3 spsk. rasp
2 spsk. mel
1 dl mælk
2 tsk. HP sauce
1 tsk. salt
1 tsk. peber
1 tsk. karry
Fedtstof
En fars røres af kyllingekød, løg, æg, mælk, HP sauce og krydderier, og samles til sidst af mel og rasp. Sæt evt. farsen i køleskabet i 30 minutter, det gør at farsen samler sig mere.
Form frikadeller med en spiseske og steg dem på en varm pande med fedtstof.
Jeg håber, at I er blevet inspireret af ugens opskrift. Velbekomme.
Kommentarer
Send en kommentar